Доріжками здоров’я

Колектив Голованівського БДЮТ на період роботи дитячих оздоровчих таборів району започаткував традицію літнього санаторію здоров’я зберігаючих технологій під назвою «Доріжками здоров’я».

Керівники гуртків розробили спеціальні кімнати – зали, де діти мають змогу і відпочити, і погратися і позайматися спортом, і покреативити.

Кімната «Кінозал» (інструктор С.Прокопенко) пропонує відвідувачам мультфільми про здоровий спосіб життя та ароматний чай із трав. «Веселі пальчики» (інструктор Н.Попова) запрошує до вправ та ігор на розвиток дрібної моторики рук. «Здоровий погляд» (інструктор Т.Кліменко) гостям пропонує в цікавій ігровій формі вправи на попередження порушень зору. «Ігрова кімната» (інструктор Є.Безкупська) слугує для здоров’язберігаючих ігор та розваг. «Лабіринт» (інструктор Р.Мала) тут діти виконують вправи на розвиток гнучкості та рівноваги масаж стоп, займаються оздоровчою фізкультурою. «Дихай вільно» (інструктор О.Матвієнко) призначена для розвитку дихання легеневого, діафрагмою тощо. «Масажний кабінет» (інструктори Т.Степченко, Н.Кімнатна) поділена на три зони кожна з яких приносить дітям гарний, піднесений настрій. «Релакс» (інструктор О.Іщак) призначена для медитації, розвантаження та наповнення кожного позитивними емоціями. На фінальному етапі діти займаються спортивними вправами на тренажерах під супроводом інструктора Д.Кінзерського.

Кожен викладач з 9 годин ранку до 13 години дня, працюючи по 15 хвилин з підгрупою, приймає 60-70 дітей.

Біля кожного кабінету є стенд, де відвідувачі залишають свої враження.

Приємно відзначити, що саме Голованівський БДЮТ вперше не те що в області, а й в Україні започаткував таку форму роботи для оздоровлення наших дітей.
Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.